Zorg Organisatie Werken bij Buurtzorg Andere initiatieven Nieuws Contact
Buurtzorg

Persoonlijk en professioneel

Duurzaamheid

Bij Buurtzorg vinden we duurzaamheid erg belangrijk. Dat blijkt in de eerste plaats uit onze visie: het versterken van eigen mogelijkheden van cliënten en collega's. Principes op basis van zelforganisatie/zelfsturing dragen bij een duurzame oplossingen. Ook op andere thema's waar Buurtzorg invloed op heeft willen we bijdragen aan duurzaamheid.

Vastgoed

Vanaf 2023 is het vereiste dat ieder kantoorgebouw energielabel C heeft. De gebouwen die Buurtzorg in eigendom heeft hebben een energielabel A of hoger. De gebouwen zijn duurzaam uitgevoerd, voldoen aan alle eisen en zijn of worden maximaal voorzien van zonnepanelen. Buurtzorghuis Doevenbos in Horst aan de Maas is door de hoeveelheid zonnepanelen (142 stuks) zelfs energieneutraal. Op Terschelling heeft Buurtzorg haar eerste Buurtzorghuis zelfs gasloos gebouwd. 

Conventionele verlichting wordt niet meer toegepast. Alle grotere panden zijn voorzien van led-verlichting en van warmteterugwinning installaties.

Buurtzorg koopt haar stroom 100% groen in met Nederlandse windenergie. Deze Nederlandse windenergie wordt met een milieukeurmerk gecertificeerd ingekocht dat garandeert dat de elektriciteit voor 100% opgewekt wordt door windmolens uit Nederland. Ook voor de kleinere kantoorruimtes waar de Buurtzorgteams gebruik van maken wordt onderzocht hoe we het energieverbruik kunnen verminderen.  

Mobiliteit en materialen 

Buurtzorg is voornemens om al haar leaseauto's, circa 500 stuks, in 6 jaar tijd te vervangen voor volledig elektrische auto's. Daarnaast wordt er een plan opgezet om meer (elektrische) fietsen aan te schaffen ten behoeve van de teams om zo de medewerkers te stimuleren meer te bewegen en de kortere autoritten te beperken. Daarnaast wil Buurtzorg in het gebruik van materialen (werkkleding, hulpmiddelen) optimaal gebruik maken van duurzame en fairtrade materialen. Ook het jaarlijkse kerstgeschenk is hiervan een voorbeeld.   

Medewerkers

Buurtzorg zoekt naar manieren om medewerkers op zo'n manier te faciliteren dat zij hun werk in de wijk fysiek, mentaal en met energie kunnen doen. Door structureel en projectmatig aandacht te besteden aan gezondheid en vitaliteit willen we bijdragen aan een het optimaal instandhouden van de capaciteit van gezonde collega's. 


keuringsdienstvanbanen.nl


Copyright © 2024 Buurtzorg Nederland. Alle rechten voorbehouden.